2021
2021

Катрин Ефтимова, автор на новата визия на фестивала: Това е проект, роден благодарение на „Варна Лит“

Новата визия на Международен литературен фестивал „Варна Лит 2021“ е създадена по проект, в който бях поканена да работя след  участието си във фестивала през 2019 г. Тогава бях сред гостуващите автори и имах редица срещи с ученици в класните стаи. Така се запознах с ръководството на СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна и започнах работа по проекта „На добър час!“ – създаване на седем илюстрации по учебни предмети.
Те са принтирани върху тапет, който е одобрен за безопасна учебна среда. Темите на илюстрациите са: Български език и литература, Математика, Околен свят, Музика, Изобразително изкуство, Физическо възпитание и Компютърно моделиране. Някои от тях стигат до 6 метра дължина.
Именно илюстрацията с тема „Български език и литература“ бе избрана от екипа на сдружението-организатор на този страхотен фестивал за визия на неговото ново издание – малкото момиченце, потопено в света на литературата, четящо „Тримата братя и златната ябълка“ в книга с народни приказки.
„Варна Лит“ е не само сцена за изява на учениците, мост между публика и творци, чудесна реклама за родния ми град, а и възможност за полезни творчески контакти.
На добър час на „Варна Лит 2021“!

Погледни още...