2021
2021

Екипът на „Сцена Арт Студио“: „Варна Лит“ среща творци и създава приятелства!

През 2019 г. театрална трупа „Сцена Арт Студио“ участва в международен литературен фестивал „Варна Лит“. Така съдбата ни срещна с Даниела Викторова – поетеса и актриса от ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна. Артистите бяха подготвили камерна пиеса „Другите в нас“ по мотиви от творби на Даниела.

 
Две години по-късно това познанство прерасна в приятелство. „Сцена Арт Студио“ присъства на всички пиеси, в които Дани участва. Като верни нейни фенове сме и на всяка инициатива, в която тя се среща с варненската общественост.
Така се роди идеята да направим нещо заедно. Днес то е реалност – пиесата „Маските се стичат“ по разказите “Tete-a-tete” и „Най-крайната гара“, а стиховете „Разбрах“ и „Всекидневни упражнения за оцеляване“ са част от драматургията. Премиерата беше през месец ноември 2020 г. Публиката остана впечатлена и дълго аплодира автора и артистите.
С този спектакъл „Сцена Арт Студио“ ще се представи на театрален фестивал „Малкият принц“ – Велико Търново – 2021г . А през месец юли ще участва в Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ – Созопол.
Благодарение на МЛФ „Варна Лит“ се срещнахме и сприятелихме с Явор Гърдев и Виктор Божинов.
Благодарим ви, „Варна Лит“, за подадената ръка и ползотворното партньорство!

Погледни още...