2019
2019

Танцът на думите – спектакъл на ДТА „Питър Пан“

01.06.2019 13:00-14:00
"Танцът на думите" - театрална постановка на Детска театрална академия "Питър Пан". Разговор с актьора Александър Алексиев
Държавен куклен театър, Варна ул. Драгоман №4
Вход: С билети.
 
„Танцът на думите“
 
Веднъж изречени, не могат да се върнат. Премълчани – не могат да се движат. Радват, но и нараняват. А раните от думи оставят белези за дълго, понякога за цял живот.
Знаете ли, че думите танцуват? В своите хартиени къщи.  И само да   открехнем вратата, те са готови да покажат своята танц от началото до края, за да могат после да излязат сред хората и да затанцуват между тях.
 
Детска театрална академия „Питър Пан“ е школа за откриване на млади таланти, основана от впечатляващата актриса, Диана Цолевска. Академията има за цел да развива актьорските качества на децата, да ги научи да се изразяват по-богато, по-правилно, да се запознават с различни художествени произведения и да разгърнат  своята фантазия в сценичен вид. Вече четвърта година, възпитаниците на школата се изявяват на сцената на Държавен Куклен Театър -Варна, под вещото ръководство на актьорите Боян Стоянов, Евгения Василева, Теодор Христов, Гергана Господинова, Веселина Калчева, Красимир Добрев, Стоян Стоянов, Елица Данаилова, Мария Томова и композиторът Иван Кръстев. Съставът на класовете става все по-голям, а изявите все по-категорични. Тази година възпитаници на академията ще представят спектакъла „Танцът на думите“. В него участие ще вземат 16 деца, на възраст между 7 и 14 години. С този спектакъл съчетаваме обучението в театралната работа с интересното за децата. Доста от идеите в “ Танцът на думите“ са на децата, обработени от художественият им ръководител- Гергана Господинова, с помощта на актьора Иван Шумаров.
 
 

Погледни още...